Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@10:29:28 GMT

علت درد‌های عجیب شکمی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۴۴۷۸۴

یک متخصص گوارش گفت: برای تشخیص سندروم روده تحریک پذیر باید سایر بیماری‌های عضوی روده را بررسی کنیم. ناطقان: شهرام آگاه متخصص گوارش، گفت: از نظر علائم بالینی، روده تحریک پذیر با مجموعه علائمی مانند درد شکمی همراه با اسهال و یبوست متناوب همراه است،‌اختلالاتی که معمولاً درد با دفع مدفوع مقداری تسکین پیدا می‌کند؛  در زمان درد شاید قوام و شکل مدفوع تغییر پیدا کرده و یا با نفخ شکمی و بلغم و احساس ناخوشایندی در شکم همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: معمولا علائم شبانه در این بیماری دیده نمی شود پس اگر درد یا مشکلات شبانه داشتید احتمالاً  مشکلی مهم مانند تومورهای روده، زخم‌های گوارشی و بیماریهای التهابی روده دارید؛ به یاد داشته باشید سندروم روده تحریک پذیر خونریزی به همراه ندارد پس اگر دفع خون داشته باشید بیماری روده تحریک پذیر نیست.


آگاه درباره راه‌های تشخیص این اختلال گفت: برای تشخیص سندروم روده تحریک پذیر باید سایر بیماریهای عضوی روده را بررسی کنیم؛ باید مطمئن شویم بیمار از تومورهای روده، بیماری‌های التهابی و زخم های سیستم گوارش رنج نمی‌برد؛ در اغلب موارد داشتن شرح حال و چک کردن علائم بالینی و انجام آزمایش‌های ساده مانند گلبول های خون و مدفوع کفایت می‌کند اما گاهی در موارد خاص نیاز به گرفتن آزمایش‌های تکمیلی مثل آندوسکوپی و کولونوسکوپی وجود دارد؛ اغلب این آزمایش‌ها را برای کسانی تجویز می‌کنیم که مشکوک به داشتن بیماری عضوی هستند یا سابقه خونریزی و پیشینه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارند.

درمان روده تحریک پذیر؛ از مصرف آنتی بیوتیک تا اصلاح رژیم

این متخصص گوارش بیان کرد: فرآیند درمانی روده تحریک پذیر به این صورت است که بعد از اطمینان از ابتلای بیمار به سندروم روده تحریک پذیر به درمان علامت‌های  این بیماری می‌پردازیم،  یعنی اگر بیماری همراه با درد شکمی باشد از داروهای ضد درد مثل داروهای ضد اسپاسم روده مثل هیوسین استفاده می کنیم، اگر همراه با یبوست باشد افزایش مصرف فیبر غذایی برای بیمار پیشنهاد می‌کنیم و اگر همراه با نفخ باشد علاوه بر اصلاح رژیم غذایی و کاهش غذاهایی که منجر به افزایش گاز روده‌ها می شود از داروهای ضد نفخ به بیمار کمک می‌کند؛ در برخی از مبتلایان، این بیماری با افزایش باکتری روده همراه است که ممکن است برای مدت کوتاهی فرد را مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک ها بکند،‌همچنین اگر سندروم روده تحریک پذیر با اضطراب و افسردگی همراه باشد که مشکل بسیار شایعی است از داروهای ضد افسردگی برای استفاده می‌کنیم.


وی افزود: برخی از عوامل مثل حساسیت‌های غذایی، دارویی اضطراب و افسردگی و افزایش حساسیت بافتی به درد از مهمترین عوامل ایجاد سندروم روده تحریک پذیر محسوب می شود، همچنین حساسیت بیش از حد مغز به تحریکات دردی باعث ایجاد این این بیماری می‌شوند اما در حال حاضر علت قطعی برای این بیماری ذکر نشده است.

آگاه یادآوری کرد: انجام ورزش در طول روز تاثیری بسیار بر بهبود سندروم روده تحریک پذیر دارد چرا که ورزش باعث افزایش اندورفین خون و در نتیجه کاهش علائم بیماری می‌شود؛ همچنین درمان های نوین روانپزشکی مثل فتارهای حمایتی روانشناسی که اغلب شامل شناخت درمانی و رفتار درمانی می‌شودبر درمان این بیماری بسیار موثر است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درد‌های شکمی ، روده تحریک پذیر ، زخم‌های گوارشی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: روده تحریک پذیر زخم های گوارشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟

بیش از دو سال از ایجاد قرارگاه مسکن در تهران می‌گذرد، قرارگاهی که قرار بود موجب جهش تولید در امر مسکن سازی بویژه ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت شود و حالا بعد از دو سال بررسی عملکرد این قرارگاه، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از خروجی اقدامات قرارگاه در تهران می‌گوید.

به گزارش ایسنا، بهمن ماه سال ۱۴۰۰،‌ علیرضا زاکانی شهردار تهران از تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران خبر داد و اعلام کرد که شهرداری نمی‌تواند نسبت به مسکن مردم بی‌تفاوت باشد و در بخشنامه‌ای خطاب به همه مدیران ستادی و شهرداران مناطق، دستور تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران صادر کرد.

زاکانی در حکم خود نوشت که از همه مدیران مربوطه شهرداری مطالبه دارم که «راه‌اندازی قرارگاه جهادی تأمین مسکن در شهرداری تهران برای مدیریت هماهنگ و همکارانه و مانع‌زدایی از همه فرآیندها، به حداقل رساندن زمان و حذف فرآیندهای موازی و زائد برای صدور مجوزهای لازم برای تولید مسکن در شهر تهران، در اولویت قرار دادن و بکارگیری همه ابزارهای مورد نیاز برای سرعت بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، شناسایی همه ظرفیت‌های تولید مسکن در شهر تهران و تلاش برای فعال‌سازی آنها، به میدان آوردن همه امکانات شهرداری تهران (شامل زمین، مجوزها و جز آن) برای تأمین مسکن و به ویژه مسکن استطاعت‌پذیر، فعال کردن اجرای بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم جهت تأمین مسکن برای افراد و گروه‌های بی‌بضاعت و کم‌استطاعت» را در دستور کار قرار دهند.

سیدمهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز درباره هدف شهرداری تهران از ساخت مسکن «استطاعت پذیر» تأکید کرده بود: هدف ما از ساخت مسکن استطاعت پذیر در شهر تهران این است که در محل و محدوده هایی مسکن تولید کنیم که استطاعت مردم برای خرید آن جواب دهد. مسکن‌هایی که بیشتر روی آن کار می‌کنیم و برای آن پروژه تعریف کرده‌ایم، اغلب در پهنه جنوب و مناطق ۱۵،۱۸،۱۶،۱۹،۲۰،۲۱و۲۲ قرار دارد.

حالا بعد از گذشت حدودا دو سال،‌ فرصتی برای محک قرارگاه مسکن پیش آمده است و حمیدرضا صارمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره اثرات و ثمرات قرارگاه مسکن در شهر تهران به ایسنا می‌گوید: زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم.

یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود، چراکه عرضه مسکن کم شده بود و به دلیل عدم تعادل بین عرضه و تقاضا قیمت مسکن در تهران به شدت رو به افزایش داشت.

وی با بیان اینکه مشکل کمبود مسکن در تهران را نمی‌شد با کارهای عادی پاسخ داد، ادامه می‌دهد: بخش خصوصی نیز به دلیل گران شدن زمین و بارگذاری کم براساس طرح تفصیلی، رغبتی برای ساخت و ساز در تهران نداشت و در بافت فرسوده نیز مشوق‌های لازم برای تشویق مردم به ساخت و ساز وجود نداشت.

صارمی با بیان اینکه شهردار تهران در ایجاد قرارگاه مسکن دو هدف داشت، می افزاید: شهردار تهران می‌خواست با ایجاد قرارگاه مسکن، رکود هشت ساله مسکن را متوقف کند و رشد تولید مسکن را به حداقل نیاز یعنی ساخت ۱۵۰ هزار واحد در سال برساند.

وی با بیان اینکه حدود دو سال از عمر ایجاد قرارگاه مسکن می‌گذرد، تاکید می‌کند: با ایجاد قرارگاه مسکن اتفاقات خوبی رخ داده است چراکه رکودی که در سال ۱۴۰۱ وجود داشت و آمارها نشان می‌داد که تعداد واحدهای مسکونی به حدود ۴۰ هزار رسیده بود، حالا به نزدیک ساخت ۷۰ هزار واحد رسیده که دستاورد خوبی است و حدود ۱۶ هزار واحد نیز در بافت فرسوده بوده است.

زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم. یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود

صارمی با بیان اینکه به دلیل مشوق‌های بافت فرسوده مردم مجددا به سمت سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده رغبت پیدا کرده‌اند،‌ می گوید: بخش خصوصی مجددا وارد بازار تولید مسکن شده است و همچنین نهادها و موسساتی که ظرفیت ساخت ساختمان داشتند به این سمت سوق پیدا کرده‌اند. به‌گونه‌ای که بیش از ۶۰۰ هزار واحد تفاهمنامه با نهادها و سازمان‌های مختلف امضاء شده که حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد در مراحل ساخت است و حدود ۱۰۰ هزار واحد نیز به سمت مقدمات اولیه برای صدور پروانه رسیده است.

وی با بیان اینکه وضعیت مسکن در تهران پیش از ایجاد قرارگاه مسکن به‌گونه‌ای بود که دیگر با کارهای عادی نمی‌شد مشکل مسکن را حل و فصل کرد، ادامه می دهد: باید قرارگاهی ایجاد می‌شد که به صورت همه‌جانبه به موضوع مسکن وارد شود و به همین دلیل قرارگاه مسکن شکل گرفت.

معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که در سال سوم فعالیت قرارگاه مسکن چه برنامه‌هایی دارید،‌ می افزاید: سیاست دکتر زاکانی این است که در سال سوم به اقدامات شدت ببخشد و بیشتر تمرکز نیز بر روی مسکن قابل استطاعت باشد و همچنین تلاش برای ایجاد تثبیت در قیمت مسکن در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم با اقداماتی که انجام داده و خواهیم داد در سال جدید یک آرامشی را به بازار مسکن بدهیم تا عملا بازار مسکن را به تعادل نسبی برسانیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • مت دیمون و کارگردان «بورن» در یک کمدی دزدی همراه شدند
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!