Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر می‌خواهید درباره آزمایش سندروم روده تحریک پذیر بدانید یا سوالاتی درباره درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر، رازیانه و روده تحریک پذیر، سندرم روده تحریک پذیر و لاغری، درمان دارویی سندرم روده تحریک پذیر، درمان قطعی سندرم روده تحریک پذیر، مواد غذایی مفید برای سندرم روده تحریک پذیر و درمان سندروم روده تحریک پذیر دارید این مطلب را بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب اطلاعاتی درباره درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر، سندرم روده تحریک پذیر و لاغری، درمان دارویی سندرم روده تحریک پذیر، مواد غذایی مفید برای سندرم روده تحریک پذیر، درمان قطعی سندرم روده تحریک پذیر، درمان سندروم روده تحریک پذیر، رازیانه و روده تحریک پذیر و آزمایش سندروم روده تحریک پذیر می‌خوانید.       سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر میلیون‌ها نفر را آزار می‌دهد، و درمان آن نیز همیشه آسان نیست. پزشک از شما درباره‌ی نشانه‌های آن می‌پرسد و بدن‌تان را معاینه می‌کند. پزشک‌ها می‌توانند از آزمایش‌هایی استفاده کنند که دقیقاً مشخص می‌کند آیا این سندروم ناشی از مسمومیت غذایی است یا نه، اما معمولاً برای تشخیص نوع مزمن این اختلال، از یک مجموعه دستورالعمل پیروی می‌کنند که به نام معیار تشخیصی رم شناخته می‌شود. ممکن است پزشک از شما سوال‌های حساسیت‌برانگیزی بپرسد، اما یادتان باشد که قصد او تنها کمک به شما است. اگر نشانه‌های شدیدی ، مثل کاهش وزن ناگهانی، داشته باشید، احتمالاً پزشک از شما می‌خواهد که آزمایش‌های بیشتری بدهید تا احتمال دیگر بیماری‌ها را نیز بررسی کند.
۱. معاینه‌ بدنی
۱. به پزشک نشانه‌های بیماری خود را بگویید. پزشک می‌تواند با شنیدن نشانه‌ها و سابقه‌ی درمانی و همچنین با انجام معاینه‌ی بدنی تشخیص دقیق‌تری بدهد. نشانه‌ی اصلی سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر عبارت است از درد شکمی ناشی از کارکردن شکم. از دیگر نشانه‌ها می‌توان به نیاز ناگهانی و شدید به دستشویی‌رفتن، اسهال، و یبوست اشاره کرد.
• استفراغ به‌صورت مرتب، کاهش وزن ناگهانی، و مشاهده‌ی خون در مدفوع ممکن است ناشی از مشکلات دیگری باشد، بنابراین، اگر به این نشانه‌ها دچار هستید، احتمال دارد که پزشک دستور به انجام آزمایشات دیگری بدهد.
۲. درباره‌ی سابقه‌ی خانوادگی خود توضیح دهید. بگذارید پزشک بداند که آیا در خانواده‌ی شما هیچ‌وقت برای کسی تشخیص سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر یا دیگر اختلالات روده‌ای داده‌اند یا نه. به او درباره‌ی سابقه‌ی خانوادگی خود در زمینه‌ی حساسیت غذایی بگویید، مثلاً اینکه آیا کسی در خانواده‌ی شما دچار بیماری سلیاک بوده یا به لاکتوز حساسیت داشته یا نه.  
۳. به پزشک از استرس‌ها و دیگر اتفاقات زندگی خود بگویید. استرس شدید ممکن است منجر به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر شود. به‌علاوه، بین این سندروم و افسردگی و اضطراب نیز ارتباط وجود دارد، بنابراین، اگر مشکوک به ارتباطی میان سلامت روانی و مشکلات شکمی خود هستید، به پزشک‌تان اطلاع دهید.
۴. از پزشک بخواهید ناهنجاری‌های بدنی شما را بررسی کند. او شکم را برای نفخ و یافتن نقاط حساس یا دردناک بررسی می‌کند. همچنین با گوشی طبی بررسی می‌کند که آیا صدایی غیرعادی از شکم شما برمی‌خیزد یا نه تا بتواند احتمال دیگر مشکلات، مثل انسداد روده، را کنار بگذارد.

۲. استفاده از معیار تشخیصی رم
۱. نشانه‌های بیماری‌تان را از پزشک مخفی نکنید. پزشک از شما می‌خواهد نشانه‌های مشکل خود را با جزئیات شرح دهید تا آن‌ها را با معیارهای رم تطبیق دهد و ببیند که آیا شما دچار سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر شده‌اید یا خیر. شاید برای‌تان سخت باشد که درباره‌ی دستشویی‌رفتن و دیگر موضوعات حساسیت‌برانگیز صحبت کنید، ولی یادتان باشد که پزشک آنجا نشسته است تا به شما کمک کند. راحت باشید و اطلاعات مربوطه را با جزئیات و دقت بیان کنید. به‌این‌ترتیب، پزشک می‌تواند تشخیص صحیحی بدهد.
۲. به پزشک بگویید که هرچندوقت‌یک‌بار درد شکمی دارید. طبق معیارهای تشخیصی رم، بیمار باید به‌مدت سه ماه حداقل یک‌بار در هفته در ناحیه‌ی شکم‌اش درد احساس کند. اگر درد شما با این معیار همخوانی داشت، پزشک از شما سوالاتی خواهد پرسید تا ببیند که آیا مشکل شما با دیگر معیارهای رم نیز مطابقت دارد یا خیر.      
• اگر به‌مدت سه ماه در هر هفته یک بار احساس درد داشته باشید و حداقل دو معیار دیگر هم در موردتان صدق کند، به‌احتمال زیاد پزشک تشخیص سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر خواهد داد.
۳. سعی کنید به‌خاطر بیاورید که دستشویی‌رفتن چه تاثیری روی درد داشته است. اگر شکم‌تان درست قبل از اینکه به دستشویی بروید درد می‌گیرد، پزشک‌تان را در جریان آن بگذارید. اگر بعد از دستشویی‌رفتن احساس بهتری دارید، این را هم به او بگویید.
• طبق معیار رم، دردی که به یک صورتی به دستشویی‌رفتن ارتباط پیدا کند یکی از نشانه‌های سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر است.  
۴. هر تغییری را که در روال دستشویی‌رفتن‌تان اتفاق افتاده با پزشک در میان بگذارید. مثلاً، ممکن است وقتی در شکم‌تان درد احساس می‌کنید، نیاز فوری به دستشویی‌رفتن پیدا کنید. شاید به‌طور معمول روزی یک بار به دستشویی می‌روید، اما وقتی درد دارید مجبور باشید روزی ۳ بار به آنجا بروید. از دیگر تغییرات می‌توان به زورزدن، اسهال، و یبوست اشاره کرد.
• تغییراتی که به‌خاطر درد در دستشویی‌رفتن اتفاق می‌افتد یکی دیگر از نشانه‌های سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر است.
۵. هر تغییری را که در ظاهر و شکل مدفوع اتفاق افتاده شرح دهید. علاوه بر اینکه به پزشک درباره‌ی اسهال یا روان‌بودن مدفوع می‌گویید، اگر در آن مخاط دیدید (شبیه چیزی شفاف روی مدفوع)، این را هم به او بگویید. اگر موقع دردداشتن مدفوع‌تان ظاهر متفاوتی پیدا می‌کند، احتمال اینکه مشکل شما سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر باشد زیاد است.
• اگر نشانه‌های دیگری مثل کاهش یا افزایش وزن ناگهانی، استفراغ مرتب، تب، یا وجود خون در مدفوع داشته باشید، شاید پزشک لازم ببیند که آزمایش‌های دیگری نیز از شما بگیرد. این کار برای این است که مطمئن شود شما مشکل جدی‌تری، مثلاً سندروم التهاب روده، ندارید.  
۳. ردکردن دیگر احتمالات
۱. آزمایش هموگرام (شمارش کامل خون یا CBC) بدهید. ممکن است پزشک برای اطمینان بیشتر از شما بخواهد آزمایش خون بدهید. با آزمایش خون می‌توان به مشکلاتی مثل کم‌خونی، عفونت، و دیگر ناهنجاری‌ها پی برد. نتیجه‌ی آزمایش خون به پزشک کمک می‌کند تا بین سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر و مشکلات دیگر تشخیص درستی بدهد.
۲. اگر در هضم بعضی غذاها مشکل دارید، آن را با پزشک در میان بگذارید. اگر درد شکم‌تان بعد از خوردن بعضی غذاهای خاص به‌وجود می‌آید، پزشک می‌تواند دستور آزمایش‌هایی را بدهد که با آن‌ها متوجه می‌شوید آیا به لاکتوز حساسیت دارید، یا مبتلا به بیماری سلیاک هستید، یا اینکه نارسایی دیگری دارید. اگر در خانواده‌ی خود سابقه‌ی بیماری سلیاک یا دیگر نارسایی‌ها را داشته باشید، پزشک احتمالاً دستور انجام بعضی آزمایش‌های دیگر را هم می‌دهد.
۳. برای رشد بیش‌ازاندازه‌ی باکتری‌ها، درخواست آزمایش تنفس بدهید. نتیجه‌ی آزمایش می‌تواند بگوید که آیا در روده‌ی کوچک‌تان بیش‌ازاندازه باکتری وجود دارد یا نه. اگر قبلاً عمل جراحی داشته‌اید، یا دیابت، یا مشکلی که هضم را کند می‌کند، احتمال اینکه باکتری‌ها رشد بیش‌ازاندازه‌ای داشته باشند بیشتر است.
۴. در صورت توصیه‌ی پزشک، آزمایش مدفوع بدهید. ممکن است پزشک، برای اینکه احتمال انگل یا عفونت باکتریایی را رد کند، دستور آزمایش مدفوع بدهد. تحلیل نمونه‌ی مدفوع می‌تواند به تشخیص دیگر مشکلات نیز کمک کند، مشکلاتی مثل کولیت زخمی (کولیت اولسروز) و بیماری کرون.
۵. درباره‌ی آزمایشاتی مثل سیگموئیدوسکوپی،کولونوسکوپی و اوسوفاژوگاسترودوداندوسکوپی با پزشک حرف بزنید. اگر دردهای ناگهانی در شکم‌تان احساس می‌کنید یا در مدفوع‌تان خون می‌بینید یا وزن‌تان کاهش پیدا کرده، پزشک از شما خواهد خواست که آزمایش عکس‌برداری انجام دهید. در این آزمایش‌ها، روده و راست‌روده‌ی شما بررسی می‌شود تا مبادا پولیپ یا زخم یا بافت‌های تحریک‌شده داشته باشید.
• اگر بیش از ۵۰سال دارید، چه این نشانه‌ها را داشته باشید و چه نداشته باشید، احتمالاً پزشک به شما توصیه می‌کند که غربالگری سرطان روده‌ی بزرگ نیز انجام دهید.  

منبع: فردا

کلیدواژه: سندروم روده تحریک پذیر آزمایش سلامت درمان سندروم روده تحریک پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۸۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!